Superhjältejul

Nu vet jag vad Julkalendern 2009 ska vara!

Superhjältar, superskurkar, äventyr, humor och massor av musik - det är ingredienser i årets julkalender: Superhjältejul. Superhjältarna är Supersnällasilversara och Stålhenrik, och superskurkarna är många och otäckt påhittiga för att göra livet surt för jordens barn. Huvudrollerna spelas av Sara Edwardsson och Henrik Ståhl. I rollen som superskurkarnas superskurk möter tittarna ingen mindre än Eva Rydberg. För regi svarar Carl Englén.

Supersnällasilversara och Stålhenrik har blivit pensionärer och bor på en pensionärsplanet i rymden som heter Julstjärnan. Där är det alltid jul! En dag kommer deras barnbarn Vega och Nova på besök och Stålhenrik tar tillfället i akt att berätta om sitt och Supersnällasilversaras första äventyr tillsammans. Äventyret då de besegrade bov efter bov och hjälpte massor av barn i nöd.

Det första äventyret berodde egentligen på superskurken Gjerta. Hon var slug och tog över Barnverket på jorden, som har till uppgift att ordna det bra för barnen. Gjertas plan var att ta bort skrattet från alla barn. Det gjorde hon genom att skicka ut sina skurkar att förstöra för barnen på olika raffinerade, sätt.

Samtidigt händer det mystiska saker på julstjärnan, något som bara Vega och Nova lägger märke till. Men det bor ju bara pensionerade superhjältar på julstjärnan, inga skurkar så långt ögat kan se! Vega och Nova fortsätter att träna på sina superkrafter och hoppas på ett eget äventyr.

Supersnällasilversara och Stålhenrik som spelas av Sara Edwardsson och Henrik Ståhl är välkända figurer för barnen sedan tidigare serier. Sara och Henrik har båda två också varit programledare för Bolibompa.

Manus till Superhjältejul är skrivet av Jan Vierth, Anders Sparring och Pasqual Vallin Johansson. Figurerna Supersnällasilversara och Stålhenrik är skapade av Henrik Ståhl och Sara Edwardsson. Musiken är skriven av Robert Gehring. Sångtexterna är skrivna av Sara Edwardsson och Henrik Ståhl. Mycket musik utlovas!

Julkalendern sänds varje dag, med start den 1 december och avslutning på julafton. Varje dag kl 7.15 samt kl 18.45, både i SVT1 och SVT Barnkanalen. Och så kan du se den när du vill i SVT Play förstås!Kommentarer
Postat av: h a i d i s -

Hej!ja det kan jag :D mejla mig

2009-11-18 @ 18:56:37
URL: http://haidis.se/
Postat av: TESCHO - Webbdesign och mycket mer

Svar: Tack så mycket och du hade så rätt så!

2009-11-18 @ 22:01:17
URL: http://tescho.se
Postat av: Josefin

Jag hoppas att du fortsätter med att uppdatera din blogg - den har verkligen potential :D!

2011-07-13 @ 03:00:17
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback